Vi har tatt en prat med Eides store skiskyttertalent, Eirik Kjøl Tornes. Som stolt sponsor av den dedikerte 20 - åringen er vi nysgjerrig på hvordan en vanlig hverdag for han er og hvordan det neste året ser ut for han fremover. For tiden bor Tornes på Lillehammer hvor han trener og studerer.

Kan du fortelle oss litt om din hverdag på Lillehammer?

Jeg står opp klokken 07 på morgenen, kl 06 hvis skolen starter kl 10. Vi har oppmøte på trening kl 08. Lokasjon på treningene varierer. Det kan være på skytebanen, i en skiløype eller på treningssenteret.

Etter trening er det hjem for restitusjon og påfyll av mat. De dagene jeg er på skolen drar jeg fortløpende dit etter trening. Etter dette har jeg en skyteøkt – det har jeg minst en gang hver dag.

Alt etter hvordan dagen har vært, spiser jeg middag rundt kl 16-19. Her følges det kostholdsplan – som varierer etter hvilken periodisering jeg er inne i. Er det restitusjonsperiode spiser man seg opp. Da er det karbohydrater som står i fokus. Er man derimot inne i en hardperiode, skal man spise balansert og det er viktig å holde seg mest mulig kvikk.

Vanligvis har jeg også en kveldsøkt på stadion eller i treningssenteret Håkonshall. Etter dette er det leggetid mellom 21 – 22. Og her er det viktig at dette innebærer søvn og ikke mobilbruk 😊  

Hvilke mål har du for det kommende året?

 Dette er en mellomsesong for min del. Jeg er yngst i klassen 20/21 år, og har derfor ikke så store ambisjoner. Likevel håper jeg på å fullføre noen gode løp gjennom sesongen. Jeg vil regne topp 3 som et veldig godt løp, men er ikke misfornøyd med topp 10 i denne aldersgruppen.

Lørdag 05.Januar kom jeg inn til en 2. Plass i klassen 20/21 før jeg ble diskvalifisert. Det var mange som hadde forståelse og så at feilen var til ingen vinning for meg. Jeg vet derfor med meg selv, at løpet jeg gjennomførte på lørdagen var en 2. Plass i 20/21. Med dette, vet jeg at jeg kan hevde meg i år også.

Eirik kjører en Nissan Qashqai, og har dette å si om bilen: 

Jeg driver med en vinter-idrett. Dermed oppsøker jeg fjellveier som leder meg til skiløyper eller ski-arenaer. Jeg reiser landet rundt på konkurranser, og bruker mange trenings-fasiliteter i hverdagen. For å få en effektiv treningshverdag er det avgjørende at jeg kommer meg på trening tidlig og får med meg alt utstyret. Qashqai er en bil som går godt på vinterføre, samtidig som den er romslig nok til lange bilturer på konkurranser. Jeg får dekket hele behovet mitt, og har enda ikke møtt på en utfordring som bilen ikke har taklet. Jeg er veldig fornøyd med bilen og dens bruksområde😊

Vi i Auto 8-8 ønsker Eirik masse lykke til videre denne sesongen!